Hirdetés
. Hirdetés

Egy rejtett gyorsítófunkció a Windows 10-ben

|

Egyszerűen korlátozhatjuk a frissítések letöltése által igénybe vehető sávszélességet.

Hirdetés

Mindannyian tapasztalhattuk már, hogy frissítőkeddek környékén, vagy a nagyszabású Windows 10-továbbfejlesztések letöltésekor mennyire le tud lassulni a számítógépünk. Egyáltalán nem futtatunk semmilyen nagy erőforrás-igényű alkalmazást, PC-nk mégis küszködik, a merevlemez 100 százalékig kihasznált állapotban működik, a weboldalak pedig csigalassúsággal töltődnek be a böngészőbe.

Hirdetés

Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülésére építette be az operációs rendszerbe a Microsoft a kézbesítésoptimalizálás nevű funkciót, melynek segítségével beállíthatjuk, hogy a frissítések számítógépünkre való letöltése a rendelkezésre álló sávszélesség hány százalékát foglalhatja le. A szolgáltatást a Microsoft jól eldugta a Gépház segédprogramban, mi azonban most megmutatjuk, hol találhatják meg, és hogyan aktiválhatják azt.

Kattintsuk a Start, majd a Gépház ikonra, indítsuk el a Frissítés és biztonság modult, majd a Windows Update lapon válasszuk a Speciális beállítások lehetőséget. A megjelenő ablakban kattintsunk a Kézbesítésoptimalizálás lehetőségen. Bár nem tartozik szorosan a tippünkhöz, ha már itt járunk, érdemes kikapcsolni a Letöltések engedélyezése más számítógépekről lehetőséget, ezzel ugyanis megakadályozhatjuk, hogy a PC-nket felhasználja a Microsoft arra, hogy más számítógépekre rajtunk keresztül juttassa el a frissítéseket, ami ugyancsak a teljesítmény rovására megy.

Hogy végre célhoz érjünk, most kattintsunk a Speciális beállítások lehetőségen, a Letöltési beállítások részben jelöljük be az A frissítések háttérben történő letöltéséhez használt sávszélesség korlátozása lehetőséget, és a tolókán állítsuk be, hogy a rendelkezésre álló sávszélesség maximum hány százalékát engedélyezzük a frissítések letöltése számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.