Hirdetés
. Hirdetés

Egy számítógép pont elég ahhoz, hogy elérd az álmaidat

|

Habár egyre nagyobb szerepet kapnak a számítógépek a hazai oktatásban, az eszközök készségszintű használatát folyamatosan fejleszteni szükséges ahhoz, hogy a jövő munkaerője versenyképes maradjon.

Hirdetés

Ma már magától értetődő, hogy a legtöbb háztartásban van laptop vagy asztali számítógép, azonban sok gyereknek semmilyen IT eszköze nincs. Erre született most egy összefogás a Tanulj Tesó Alapítvány és a Furbify szervezésében, hogy a Karácsony közeledtével minél több rászoruló gyermek megkaphassa élete első számítógépét.

A Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) nemrég megjelent oktatással foglalkozó cikkében arról írnak, hogy a világ legnagyobb munkáltatói szerint milyen készségeket keresnek a jövő munkaerőjében. A válaszadók 5 készséget emeltek ki, amit a mai gyermekek oktatása és nevelése során szükséges lenne fejleszteni, ezek: a kreativitás, hogy komplex problémákat tudjanak megoldani; az együttműködés, hogy közösségben is képesek legyenek dolgozni; a környezetvédelem, hogy lássák a fenntarthatóság és az ökoszisztéma működése közötti összefüggéseket; a globális állampolgári szemlélet, hogy feltétel nélkül elfogadják azokat, akik különböznek tőlük, és végül a digitális készségek, hogy megértsék a legújabb digitális technológiákat.

A Tanulj Tesó Alapítvány évek óta jó kapcsolatokat ápol a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Ormosbánya és Szendrő városokban működő általános iskolákkal és számos, a felzárkóztatáshoz fontos programban vettek részt, illetve indítottak maguk is. A gyerekekkel és pedagógusokkal való közös munka során vált egyértelművé, hogy számítógépekre szükség van - a számítógép adományok beszerzésében pedig partnerre találtak a laptopok felújításával foglalkozó Furbify-ban. A cégnél hisznek abban, hogy a számítógépek akár sorsfordító eszközök is lehetnek - elég csak azokra a világot megváltoztató, jól ismert vállalatokra és üzletemberekre gondolni, mint Steve Jobs és az Apple vagy Bill Gates és a Microsoft. Az idei, első adományozási programban a Tanul Tesó Alapítvány mellett részt vesz az Age of Hope Alapítvány is, ezáltal a borsodi térség mellett az ország más pontjain is kapnak laptopokat a gyerekek (Győr, Sopron, Nyírtelek stb.).

Hirdetés

Keszeli Ákos, a Furbify vezetője elmondta, hogy "örülünk, hogy segíthetünk a gyereknek, ráadásul azzal, amiben a legjobbak vagyunk. Használt laptopokat kapnak a gyerekek, amiket mi újítunk fel. Ezek teljesértékű eszközök, tehát ugyanarra lehet használni, mint ha újat kapnának. Reméljük, hogy minél több gyermeknek tudunk segíteni ezzel abban, hogy elérje az álmát." A cég úgy döntött, hogy minden 20. eladott számítógép után 1 darab géppel kiegészíti az adományalapot. Cél, hogy Karácsony előtt legalább 50 gyermek kapjon számítógépet.

Ezzel párhuzamosan a cég felhívást intéz a hazai IT- és üzleti szektor döntéshozóihoz, hogy csatlakozzanak az adományozási programhoz saját történetükkel: mondják el a történetüket a gyerekeknek, hogy miben segített a számítógép, mire használták és mennyiben változtatta meg az életüket. Karácsony előtt pedig ezekkel a motivációs üzenetekkel kiegészítve adják át a laptop adományokat a gyerekeknek.

Elérhetőség:

Tanulj Tesó Alapítvány
Adószám: 19318219-1-05
www.tanuljteso.hu

Az Age of Hope Alapítvány - Remény Kora Gyermekvédelmi Egyesület
Adószám: 18287204-1-08
https://aoh.hu/

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.