Hirdetés
. Hirdetés

Egy telefonszám mind felett

|

A Google újabb érdekes céget vásárolt fel: a GrandCentral szolgáltatásával egységesíthetjük összes telefonszámunkat.

Hirdetés

A GrandCentral Communications szolgáltatása jelenleg béta változatban van, meghívó alapján vehető igénybe. A szolgáltató egy földrajzi - amerikai - számot ad az ottani telefonszámokkal rendelkező felhasználónak; ezen az összes olyan szám és hangpostafiók elérhetővé válik, amit a felhasználó a megfelelő online felületen megad. Az is meghatározható, hogy a hívó fél alapján egyik vagy másik telefonszámon csörögjön ki a hívás. A hangpostafiók interneten keresztül kezelhető, és elküldhető másoknak is.

A felhasználók telefonszámaikat, adataikat online tárolják, a barátok, ismerősök egy kattintással hívhatók. A sokat költöző amerikaiak számára mindenképp hasznos az egy és állandó telefonszámot biztosító szolgáltatás.

A Google blogján ismertette a felvásárlás tényét, azonban azt, hogy mennyiért jutott az áhított céghez, nem árulták el. A héten szakmai berkekben már pletykáltak a GrandCentral felvásárlásáról, illetve arról, hogy az új lehetőséget valahogy összekötik a Google Talk VoIP telefónia szolgáltatással.

A GrandCentral szolgáltatása egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, ám ha a Google eddig megismert üzletpolitikáját követi ebben esetben is, akkor hamarosan a világ többi részén is megjelenik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.