Hirdetés
. Hirdetés

Egy új drón mindent megváltoztat a hadszíntereken

|

A Snipe Nano Quad alighanem a legtökélesebb felderítő drón, ami valaha is készült. Kicsire összehajtogatható, pehelykönnyű, és bármikor az ellenséges területek fölé küldhető.

Hirdetés

Az AeroVironment dróngyártó olyan aprócska drónt fejlesztett ki, amit a katonák szállíthatnak ki a harctérre, és pillanatok alatt bevethetnek az ellenséges terület légi felderítésére.

A Snipe Nano Quad névre hallgató miniatűr quadkopter rotorkarjai összecsukhatók, a súlya pedig mindössze 140 gramm. Infrakamerával is felszerelték, így a kézi vezérlő egységre továbbított videojele a rejtőzködő ellenséget is leleplezi.

Repülési sebessége 30 kilométer/óra,  rádiójának hatótávolsága körülbelül egy kilométer. Telepe negyedórás működést engedélyez.

A gyártó szerint áprilisban húsz drónt szállítottak az Egyesült Államok kormányának. Hogy pontosan melyik kormányügynökségnek, azt nem árulták el, de az AeroVironment nemrég írt alá szerződést határvédelmi munkát ellátó kisméretű drónokra, az RQ-11 Raven kézi indítású drónjaikat pedig már javában használja az Egyesült Államok hadserege.

A cég évek óta fejleszt kisméretű drónokat. Legismertebb projektjük egy olyan drón, amely a kolibrikhez hasonlóan két szárnyának villámgyors csapkodásával marad a levegőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.