Hirdetés
. Hirdetés

Egy újabb elvetélt Windows 10-próbálkozást temetne a Microsoft

|

Az idei Build fejlesztői konferencia megadhatja a kegyelemdöfést az UWP koncepciónak.

Hirdetés

Hirdetés

Az idei Build fejlesztői konferencia, amely a járvány miatt online kerül lebonyolításra, kijelölheti az UWP koncepció végét.

A rendezvényhez kapcsolódó tájékoztatóban a Microsoft arról beszél, hogy egyesíteni akarja a Win32 és UWP appokat. Az okokról nem szól, de nem nehéz kitalálni őket: az UWP kísérlet gyakorlatilag befuccsolt, ezért sokkal több értelme van a Win32-re koncentrálni.

Szakértők szerint ez a döntés az utolsó szöget is beleverheti az UWP koporsójába,

A Windows 10-hez indított UWP (Universal Windows Platform) koncepció célja az volt, hogy olyan univerzális appok szülessenek, amelyek többféle eszközön használhatók. A Microsoft már a Windows 8 kiadása óta álmodott valami hasonlóról, és ez UWP-vel olyan Windows 10-eszközöket vett célba, mint a PC-k, a mobilok, az Xboxok és a HoloLensek.

A fejlesztői fogadtatás azonban lanyhának bizonyult, és a stratégia maga is változott, amikor a szoftveróriás elvetette a Windows 10 Mobile-t. Az UWP így egy újabb elvetélt kísérletnek bizonyult, amelyre a Microsoft legszívesebben a feledés fátylát borítaná.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.