Hirdetés
. Hirdetés

Egy város a felhőbe megy

|

Az angliai Sunderland több millió fontot költ egy a várost és a helyi székhelyű vállalkozásokat kiszolgálni képes cloud computing platform kiépítésére. A tervezést, a fejlesztést és a rendszer felállítását az IBM szakemberei végzik.

Hirdetés

Az angliai Sunderland önkormányzata szerdán jelentette be, hogy fontmilliókat invesztál egy, a városi közigazgatást és a helyi vállalkozásokat, szervezeteket kiszolgáló számítási felhőrendszer létrehozásába. A helyi tanács vezetői bíznak abban, hogy az IBM-mel közös beruházás révén hatékony segítséget nyújthatnak a startupoknak, vállalkozásoknak és jelentős befektetéseket csábíthatnak a térségbe.

Paul Woolston, a North Eastern Local Enterprise Partnership elnöke szerint: „Sunderland szoftveripari szempontból az ország északkeleti részének fontos városa. [Ez a kezdeményezés] nemzetközi jelentőséget kölcsönöz a helyi fejlesztéseknek, és nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy Anglia északkeleti része üzleti és befektetési szempontból is kiemelt fontosságú régióvá váljon."

A városi tanács bízik abban, hogy a felhő-alapú IT-infrastruktúra felállítása révén Sunderland városa a következő öt évben évi 1,4 millió fonttal csökkentheti hardver- és szoftverköltését, működési költségeit.

A közműszerűen felépülő cloud-szolgáltatásokat a környékbeli vállalkozások is használhatják majd, amelyek így komolyabb befektetések nélkül bővíthetik kapacitásukat és működési lehetőségeiket.

A rendszert az IBM szakemberei tervezik és építik fel a város meglévő hardver- és szoftvereszközeinek felhasználásával. Az önkormányzat négyezer munkavállalója sztenderd desktop-modellt használ majd. A hálózati és storage-eszközöket, valamint a szervereket is a cég szállítja; magát a cloud rendszert a városháza adatközpontjaiban hosztolják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.