Hirdetés
. Hirdetés

Egyetemre készül egy japán program

|

Kiváló felvételit írt egy program Japánban. A legtöbb főiskolára már most felvennék vele, de a fejlesztők a japán topegyetemre hajtanak.

Hirdetés

Japánban híresen nehéz a továbbtanulás, úgyhogy szegény diákok aligha örülnek a hírnek, hogy nemsokára már robotokkal is versenyezniük kell. A tokiói National Institute of Informatics (NII) olyan mesterséges intelligencia-programot fejlesztett ki, amely a matematika, fizika, angol és történelem tantárgyakat lefedő országos vizsgán az átlagnál sokkal jobb eredményt ért el. A program a lehetséges 950-ből 511 pontot kapott, miközben az átlag 416 volt. Matematikából és történelemből szerepelt a legjobban: utóbbi azért figyelemre méltó, mert az olvasott szöveg magas szintű megértéséről tanúskodik.

A Todai Robot Project névre hallgató programot 2011-ben kezdték fejleszteni az NII kutatói. Azt a célt tűztek ki maguk elé, hogy 2016-ban magas pontszámot érjen el a közös felvételin, és 2021-ben bejusson a híres Tokiói Egyetemre, a Todaira, amely 7 Nobel-díjast és 15 miniszterelnököt adott Japánnak.

A Wall Street Journalban megjelent beszámoló szerint a program már most megüti a legtöbb egyetem mércéjét. A Todai-tól azonban még messze van, mert annak felvételije írásos esszéket is tartalmaz, az ehhez szükséges képességeket pedig csak most építik a programba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.