Hirdetés
. Hirdetés

Egyetemre mennek a NASA robotemberei

|

Az MIT-n és a Northeastern University-n fejlesztik tovább NASA humanoid robotjait. A Mars-expedícióban komoly szerep vár rájuk.

Hirdetés

A NASA az MIT-t és a Northeastern Universityt kérte fel, hogy Valkyrie névre hallgató humanoid robotjait szoftver- és hardverkiegészítőkkel felkészítse a közelgő marsi küldetésre. Az űrhivatal úgy véli, hogy a hatékony ember-robot együttműködés az expedíció sikerének egyik kulcsa, azért két éven keresztül évi 250000 dollárt támogatást ad a két tudományos műhelynek a robotok továbbfejlesztésére.

A tudósok két prototípus kapnak a NASA-tól, és az lesz a feladatuk, hogy a robotokat alkalmassá tegyék az önálló feladatmegoldásra. A 190 centi magas, emberi formájú Valkyrie-k az asztronauták segítőtársai lesznek az űrutazás során, lakóhelyet készítenek a számukra a vörös bolygón, ivóvizet, üzemanyagot állanak elő, és a kutatásokból is kiveszik a részüket.

A fejlesztőműhelyek kiválasztása részben a híres DARPA verseny eredményei alapján történt, ahol a világ minden tájáról érkezett robotok mentési helyzetekben mérték össze tudásukat. A MIT csapata a hatodik lett, a Northeastern robotfeljesztő csoportjának jelenlegi feje,Taskin Padir pedig a Worcester Polytechnic Institure csapatát vezette a hetedik helyre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.