Hirdetés
. Hirdetés

Egymilliárd letöltött Firefox

|

A Mozilla számlálója valószínűleg péntek délután éri el a hihetetlen letöltési rekordot.

Hirdetés

Az elmúlt öt évben mintegy 1 milliárd alkalommal töltötték le a Firefox valamely változatát a felhasználók. A számlálók gyakorlatilag 2004 óta az első Firefox verzió megjelenése óta ketyegnek. A Firefox Download Guesstimator számai alapján körülbelül délután ötkor bonthatnak pezsgőt a fejlesztők a hihetetlen eredmény megünneplésére.

A böngésző egyébként folyamatosan döntögette saját rekordjait, olyannyira, hogy a 3.0-ás verzió első napi letöltési csúcsa elérte a nyolcmilliót. A rekordhoz jelentősen hozzájárult az is, hogy július óta elérhető a Firefox 3.5 verziója, amely gyorsabb működést ígért a felhasználóknak.

firefoxeatmicrosoft.jpg


A Firefox menetelése a szakértők szerint meg nem érte el a csúcspontját, a Microsoft még mindig a böngésző piac mintegy 60 százalékát uralja. A hivatalos adatok szerint a Firefoxnak 2009 májusában 22,51 százalékos részesedése volt a böngészőpiacon világszerte, így a második legtöbbet használt böngésző az Internet Explorer után.

Európában a Mozilla lényegesen jobb arányban van jelen a böngészők területén, de az Egyesült Államokban még erősek az Internet Explorer pozíciói.

Elemzők szerint a jelenlegi helyzet is jelentősen megváltozhat a Microsoft elleni szankciók miatt, amelyek hatására a Windows következő változatába a Firefox is bekerül, mint alapból választható böngésző.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.