Hirdetés
. Hirdetés

Egységesíti sokféle e-mail kliensét a Microsoft

|

A redmondi cég végre eldöntötte, hogy betagozza szerteágazó levelezőklienseit az Outlook alá, azonban mindez véglegesen valószínűleg csak jövőre történik meg.

Hirdetés

A Microsoft már egy ideje azon dolgozik, hogy egységesítse levelezőrendszereit, hiszen fennállásuk évtizedei alatt előálltak jó néhány klienssel. Erre már korábban is tettek kísérletet, azonban most Project Matriarch munkanév alatt a jelek szerint ténylegesen meglépik az összevonást. Az új email- és naptárkliens tervezése már zajlik, azonban megjelenésére még várnunk kell.

Hirdetés

Már a Windows 8 idejében voltak törekvések arra, hogy az operációs rendszer beépített naptárát és levelezőrendszerét valamelyest közelítsék az Outlook felé, mely a funkciók jóval szélesebb tárházát kínálta. Bár az akkori tervek kissé zavarosak voltak, most a Microsoft azon dolgozik, hogy egy One Outlook nevű szolgáltatásban egyesítse a különböző klienseket.

Ez meglehetősen időszerű, hiszen az Universal Windows Platform (UWP) stratégiát követve a cég egyre inkább azon dolgozik, hogy egy ökoszisztémát hozzon létre, melyben az általuk fejlesztett szolgáltatások és alkalmazások között átjárás nyílik, így könnyítve meg a szervezést, tervezést. Lássuk be, hogy több különböző levelezőrendszer léte ebbe a szisztémába némi zavart okozna.

A Windows Central szerint a One Outlook próbaverziója 2021 végén mutatkozhat be, de a Windows 10-be beépített naptár és levelezőrendszer valószínűleg csak valamikor 2022-ben kerül leváltásra, a Win32 Outlook kliens  lecserélésére pedig még ennél is tovább várhatunk. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a híreszteléseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.