Hirdetés
. Hirdetés

Egyszerű nyomtörlés a hetes Internet Explorerben

|

Ha egy internetező gépét gyakran kutatja át főnöke, gyanakvó felesége vagy a Nemzetbiztonsági Hivatal, fontos, hogy egyszerűen és gyorsan törölhetőek legyenek az adatok, többek között a meglátogatott weboldalakkal kapcsolatban. A hetes Internet Explorerben erre is gondolnak.

Hirdetés

A hamarosan a Windows Vistában debütáló Internet Explorer 7 böngészőbe egy leegyszerűsített és továbbfejlesztett használati nyomtörlőt építenek, amely lehetővé teszi majd, hogy egyetlen mozdulattal eltávolítsunk a számítógépről minden olyan információt és ideiglenes fájlt, amely egy honlap meglátogatásával töltődik le.

Uche Enuha, az IE "felhasználói élmény" csapatának egyik vezető menedzsere internetes naplójában elmondta, hogy az Internet Explorer 6-ban rengeteg idő veszett kárba azzal, hogy a böngészés után keletkező felesleges, vagy információkat tartalmazó fájlokat törölni lehessen. Az IE7-ben az Eszközök menü bővül majd egy "Böngészési fájlok törlése" menüponttal, amely az öt fő kategóriába sorolható állományokat távolítja el egy lépésben a gépről.

Ezek az ideiglenesen letöltött fájlok, a cookie-k, az előzmények, és az űrlapok kitöltéséhez szükséges felhasználónevek és jelszavak. Természetesen azt is be lehet majd állítani, hogy ezek mindegyikét, vagy csak a kiválasztottakat törölje a rendszer. Emellett további beállításokkal is szolgálnak majd a tapasztaltabb felhasználók számára.

Szakértők szerint azonban erre a lépésre azért volt szükség, mert a konkurrens Firefox böngésző legújabb változatában már szerepel egy hasonló, egy gombos törlési funkció, mely a felhasználók körében nagy sikert aratott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.