Egyszerű tárkapacitás-bővítés

|

Kipróbáltuk a Philips Power2Go SPE3091 külső merevlemezét, mely nemcsak egyszerű, hanem úgymond "brutális".

Ami a kapacitást illeti, megadja a maximumot a vásárlónak a Philips szemérmetlenül nagy, 1 terabájtos külső merevlemeze. Az USB 2.0 csatlakozású egység belsejében egy 3,5 hüvelykes, azaz normál méretű, percenként 7200-as fordulatszámú merevlemez dolgozik, 32 megabájt gyorsítótárral megerősítve. A külső tápegységről üzemelő, masszív nyersalumínium ház sarkait gumírozták a rezgések tompítása és a biztonság érdekében, így sikerült halk készülékkel előállni. Mindemellett felirat figyelmeztet arra, hogy nem mobil életmódra szánták a terméket, talán azért sem, mert 5 tányéros, azaz viszonylag sérülékeny meghajtó búg venne. Mindössze a tápegység csatlakozása, egy billenőkapcsoló és az USB 2.0 csatlakozó található a hátoldalon.

Ecsetelhetnénk, hogy 1 TeraByte mi mindenre elegendő, de úgy gondoljuk, hogy felesleges, hiszen nyilvánvaló, hogy napjaink digitális videó és HD őrülete minden eddiginél erősebb kapacitás igényeket támaszt a háttértárakkal szemben. Ezt az igényt legegyszerűbben egy USB 2.0-ás külső meghajtóval elégíthetjük ki, azonban ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy teljesítményben sosem érjük be a belső ATA illetve SATA merevlemezeket, hiszen az USB (elvi) 480 megabit/s értékre korlátozzak az adatátviteli teljesítményt. Ha erre hajtunk, akkor külső, eSATA meghajtót kell keresnünk, amit nem minden számítógéphez csatlakoztathatunk csak úgy. A Philips tervezői úgy igyekeztek összehozni a kompatibilitást a teljesítményével, hogy jó teljesítményű lapkával (Prolific) és erős, rövid elérési idejű, ezért a kis vagy töredezett állományokat is fürgén kezelő merevlemezre építettek.

Adatok, értékelés ť

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.