Hirdetés
. Hirdetés

Együttműködés a'la carte

|

Jobb hangminőségű IP-telefonok, iPhone-ok és Android-alapú eszközök bekapcsolása, intelligens közelség - Cisco módra.

Hirdetés

Sokszor a magánéletben fejlettebb kommunikációs megoldásokat használnak az emberek, mint a munkahelyeken. Célszerű volna tehát a vállalati kommunikáció, valamint az otthoni és mobilfelhasználók gyakorlatát közelíteni egymáshoz; ezzel a BYOD és a távoli munkavégzés iránti igényt is a mainál jobban ki lehetne elégíteni. Ezen trendeket felismerve a Cisco új együttműködési és kommunikációs megoldásokkal támogatja a modern munkahelyeket – hangzott el a cég sajtóbeszélgetésén. A mintegy tucatnyi fejlesztés az IP-telefónia, az együttműködési alkalmazások, az ügyfélszolgálati megoldások és a videokonferencia területét egyaránt érinti.

Elsősorban a középvállalatok érdeklődésére tarthat számot az IP-telefonok 7800-as sorozata. Szélessávú audioképességeinek köszönhetően az eszköznek jobb a hangminősége, továbbá kevesebb energiát használ fel, mint elődei.

Az Intelligent Proximity megoldás segítségével összeköthetők a felhasználók saját mobileszközei az irodai kommunikációs eszközökkel. Az asztali okostelefon Android-alapú, amely Bluetooth-on keresztül, automatikusan kapcsolódhat a közelében elhelyezkedő iOS és Android alapú-mobileszközhöz. A mobiltelefonra érkező, akár folyamatban lévő hívások átirányíthatók az asztali készülékre, de a mobiltelefon telefonkönyve is áttölthető az asztali telefonra.

A Jabber Guest tűzfalbarát titkosítási megoldásokkal ad vendéghozzáférést például a külső üzleti partnereknek vagy az ügyfélszolgálatok ügyfeleinek. Segítségével a beszélgetés résztvevői Firefox vagy Chrome böngészőn keresztül létesíthetnek hang- és videokapcsolatot, továbbá adatokat és fájlokat is megoszthatnak. A Jabber Guest elindításához mindössze az üzenetküldő programban elküldött, vagy a vállalat weboldalán megadott linkre kell kattintani, és máris indulhat a videokommunikáció. Vendéghozzáférés mobileszközökről is kérhető; iPhone-ról már működik a szolgáltatás, az Android-alapú megoldás fejlesztése folyamatban van.

További újdonság a TelePresence következő generációja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára egy további képernyő vagy monitor csatlakoztatását.

Az IT-csapatok dolgát könnyíti az a megoldás, amelynek segítségével egységes menedzsmentkonzollal, egyszerre kezelhető az együttműködési eszközök túlnyomó többsége. Fontos jellemzője a magán mobileszközök használatához szükséges engedélyek kiadása, ezzel is támogatva a BYOD megjelenését a munkahelyeken.

A Cisco az együttműködést támogató alkalmazásait  egységcsomagban kínálja azon 25-1000 fős vállalatoknak, amelyek saját, telepített rendszerben gondolkoznak, és nem a felhőből kívánják igénybe venni a szolgáltatásokat. A csomag a hardvert is tartalmazza.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.