Hirdetés
. Hirdetés

Együttműködik az MTA és a Teradata

|

A neurológiai betegségek területén fog össze a Teradata Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja.

Hirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja (MTA TTK) és a Teradata Magyarország – a Teradata Corporation adatmenedzsment, -elemzés és marketing alkalmazásokkal foglalkozó nemzetközi vállalat regionális irodája – a mai napon bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a legújabb adatelemzési megoldások alkalmazására a neurológiai betegségek okainak és kezelésének kutatása terén.

Hirdetés

A neurológiai betegségek kutatása, diagnosztizálása és kezelése – a képalkotási, például MRI- és röntgenadatoktól kezdve a klasszikus laboratóriumi adatokig – hatalmas mennyiségű strukturált és nem strukturált adatot generál. Az ilyen adatok új és hatékonyabb módokon történő kezelése, egybegyűjtése és elemzése leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a neurológiai betegségek, így például az epilepszia kiváltó okainak beazonosítását. A mai adatelemzési megoldások segíthetik a kutatókat a jelenlegi kezelések hatásosságának vizsgálatában, valamint - következő lépésként, - az új és személyre szabott megoldások kifejlesztésében is.

 

Az MTA TTK és a Teradata összehangolják szakértelmüket az orvostudományok és az adattudományok területén, és a Teradata Big data adatelemzési megoldásait alkalmazzák majd a sok-sok terabájtnyi nagy mennyiségű orvosi adat feldolgozásához és elemzéséhez. Az újonnan megalakult munkacsoport további ipari partnereket, kutatási intézményeket és egyetemeket is magában foglal majd, és szorosan kapcsolódik a Magyarország Nemzeti Agykutatási Programjának keretében folyó hasonló projektekhez.

A partnerek célja elsősorban a diagnózisok pontosságának javítása, és ennek következtében a terápiák hatásosságának növelése a kutatók, orvosok, az egészségügyi rendszer egésze, és – ami a legfontosabb – a betegek érdekében.

Keserű György Miklós, az MTA TTK főigazgatója elmondta: „A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontját arra alapították, hogy elősegítse a multidiszciplináris kutatásokat az egészségügyi és anyagtudományok területén. E megközelítés alapján a célunk az, hogy Magyarország egyik vezető klinikai idegtudományi központjával és a világ vezető, adattárolási és elemzési rendszerekre specializálódott vállalatával együttműködésben alapjaiban megújítsuk a multimodális kutatási és klinikai adatok elemzését az idegtudományok területén.”

Gerald Rosak, a Teradata regionális igazgatója kiemelte: „A Teradata elkötelezett a legújabb
adatkezelési technológiák minél szélesebb körű használatának terjesztésében. Különösen így van ez olyan területek esetében, amely új utat nyithat társadalmilag kiemelkedően fontos területek fejlődésében, mint az idegrendszeri betegségek kutatása és gyógyítása. Meggyőződésünk, hogy a Teradata által nyújtott technológiai lehetőségek és speciális szakértelem jelentősen hozzá fog járulni ahhoz, hogy az orvostudomány ezen ágában új eredmények szülessenek.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.