Hirdetés
. Hirdetés

Eladási rekordot döntött az iPad

|

A táblagép a leggyorsabb adoptálási mutatóval rendelkezik az elektronikai termékek történelmében.

Hirdetés

A Bernstein Research kimutatása alapján bankot robbantott az Apple akkor, amikor piacra dobta az iPad készülékét. Az eszközzel kapcsolatban gyakran megfogalmazódó fanyalgó vélemények ellenére ugyanis a táblagép remek eladási mutatókkal rendelkezik. A megjelenését követő első 80 napban több mint 3 millió darab iPad kelt el, s az azóta eltelt negyedév alatt - a kutatóintézet beszámolója alapján – 4,5 millió példány talál gazdára.

 

 



Ezen összeg messze meghaladja az iPhone 1 millió darabos negyedéves eladásait, valamint a DVD-lejátszók anno mért első éves 350 ezres értékesítési számát. Ha a trend tovább folytatódik, akkor a Bernstein elemzői szerint az iPad az eladások tekintetében megelőzheti a konzol, és hagyományos mobiltelefon eladásokat, s 9 milliárd dolláros piacával a negyedik legnagyobb végfelhasználóknak szánt elektronikai termékkörré nőheti ki magát. Az első három helyen egyébként a televíziók, az okostelefonok és notebook gépek állnak.

"Az iPad jelentősége sokkal nagyobb, mint korábban gondoltam. Ez egy teljes multimédiás eszköz, ami szinte mindenre képes, amit egy PC tud" - nyilatkozta a CNBC kérdésére Pete Najariana TradeMonster.com alapítója.

Összehasonlításképpen a DVD-lejátszóknak anno négy évre volt ahhoz szükségük, hogy elérjék az iPad első negyedévben mért eladási számait. Colin McGranaham, a Bernstein kutatója szerint az iPad ráadásul nem csak a netbook/notebook piacból hasít ki egy komoly részesedést, de a TV és a digitális kamera eladásokra is negatív hatással van. Az iPad PC piacra gyakorolt rossz hatása miatt egyébként a héten a Goldman Sachs vételről semlegesre rontotta a Microsoftra vonatkozó ajánlását, mivel a Windows pozíciói e szektorban nem túl erősek.

Steve Ballmer, a redmondi szoftvercég elnökének elmondása szerint ez változhat, mivel még karácsony előtt megjelenhetnek a Windows operációs rendszert futtató táblagépek. A Microsoft mellett több gyártó is igyekszik felkapaszkodni az iPad hullámára (például RIM, Dell, Samsung, Acer, ASUS, Lenovo és Cisco), mivel egy ekkora piacot senki sem hagyhat figyelmen kívül.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.