Hirdetés
. Hirdetés

Élelmes mobilszolgáltatók

|

Az EU-n kívüli hívásokkal igyekeznek kompenzálni a mobilszolgáltatók az Unión belüli maximált roamingdíjakat.

Hirdetés

Egyre drágább az EU állampolgárai számára hazatelefonálni az Unión kívüli országokból - derül ki az Informa Telecoms and Media piackutató cég tanulmányából. Például a német mobiltelefon-előfizetőknek 2006 óta álagosan 164 százalékkal kell többet fizetniük, ha Afrikából hívnak otthoni számokat.

Angela Stainthorpe, az Informa elemzője szerint az EU-n belüli roaming-hívások díját szabályozó Eurotarifa jól jött a felhasználóknak, de több száz millió eurós veszteséget jelentett a szolgáltatóknak. A roaming-hívások száma ráadásul nem növekedett, ezért a szolgáltatóknak új lehetőségek után kellett nézniük, hogy ellensúlyozzák a bevétel-kiesést. Ezt az EU-n kívüli hívásdíjak emelésével próbálják elérni, még akkor is, ha az EU-állampolgároknak csupán 15 százaléka utazik az Unión kívülre.

Közleményében az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki az áremelkedés miatt, de nincsenek törvényi eszközei arra, hogy szabályozza az EU-tagországokon kívüli hívások tarifáit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.