Hirdetés
. Hirdetés

Életveszélyesek a lézernyomtatók?

|

A tonerjekből áramló részecskék vizsgálata meglepő eredményt hozott. Biztonságosabb a szmogban, mint az irodában?

Hirdetés

Lidia Morawska, a Queenslandi Tudományegyetem fizikaprofesszora egy olyan kutatás vezetője, amely most meglepő eredményeket hozott. A lézernyomtatók legalább olyan veszélyesek és károsak lehetnek az emberi szervezetre, mint a cigarettafüst vagy a kipufogógáz belégzése. Az ultrafinom részecskék olyan kicsik, hogy szabad szemmel nem is láthatóak. Légzés során könnyedén bekerülnek a tüdőbe, és súlyos légzési, valamint szív-és érrendszeri problémákat okozhatnak. Néhány részecske rákkeltő hatással is bír.

A kutatás során 40 darab új és közel új lézernyomtatót vizsgáltak. Ebből 13 különösen magas károsrészecske-kisugárzás eredményét adta. Míg a nyomtatók tonerjéből igen, addig a fénymásolókból nem áramlottak ki ilyen részecskék.

A szabályozás kérdéseiről - a cikk folytatása >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.