Hirdetés
. Hirdetés

Elindult az InviTV

|

Az Invitelnél nemrégiben fejeződött be a nyolc hónapig tartó IPTV-tesztüzem, így a vállalat rendszere már képes százezernél is több háztartás üzembiztos kiszolgálására.

Hirdetés

A PC World a váci Invitel Telepontban próbálhatta ki a már több mint két hete rendelhető IP-alapú televíziós szolgáltatást, melyet a cég nem kíván nagy dobra verni és óriásplakátokon hirdetni, ellenben közvetlenül keresi fel azokat a felhasználókat, ahol a szolgáltatás biztosan elérhető és beüzemelhető - hogy ennek felmérése miként történik, azt a vállalat üzleti titokként kezeli. A szolgáltatás telepítéséhez egy vevőegység esetén legalább 6, míg két eszköz esetén 10 megabit/másodperc átviteli sebességre képes vonal szükséges, habár a rendszer egy eszközzel 4 megabiten is stabil, viszont a minőség csökkenését elkerülendő a puffereléshez a ráhagyás mindenképpen kell.

Az InviTV egyik újdonsága, hogy a Motorola gyártmányú set-top-boxban nem kapott helyet merevlemez, ugyanis az 5-10 órányi felvétel rögzítése a szolgáltató szerverére történik és onnan is nézhetjük vissza. A tegnap tévéje elnevezésre hallgató rendszer előnye, hogy spórol a sávszélességgel, valamint a "box" is olcsóbb, emellett hangtalan és nem melegszik.

invitv.jpg

Hátránya viszont, hogy nem csak a felvételi limit, hanem a visszanézhetőségi időlimit is van - ez utóbbi hossza csatornánként változik - így ebből kifolyólag hosszútávú tárolásra és archiválásra nem alkalmas, sőt egyes csatornák üzemeltetői egyáltalán nem engedélyezik ezt a lehetőséget, így marad a felvétel otthoni rögzítése saját eszközzel.

InviTV a gyakorlatban>
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.