Hirdetés
. Hirdetés

Elítélték az iPad 2 terveit kiszivárogtató kínai mérnököket

|

A Foxconn kutatás-fejlesztési részlegén dolgozó volt alkalmazottak börtönt és pénzbüntetést kaptak. A lopott specifikációkat kiegészítők készítésénél használták fel.

Hirdetés

iPad 2
iPad 2

A sencseni bíróság letöltendő börtönre és pénzbüntetésre ítélte azt a két kínai férfit és egy nőt, akik az Apple iPad 2 táblagépének technikai specifikációjával kapcsolatos adatokat loptak el a gyártó Foxconntól. A vállalat kutatás-fejlesztési részlegén dolgozó alkalmazottak a MacTop Electronics nevű cégnek adták el az adatokat - hónapokkal a táblagép bemutatása előtt.

A lopást tavaly júliusban követték el: ekkor kereste fel Xiao Chengsong, a MacTop vezetője Hou Pengnát, a Foxconn egyik volt munkatársát azzal, hogy jó pénzt fizetne az iPad 2 terveiért.

Hou ráállt az alkura és beszervezte Lin Kechenget, a Foxconn kutatás-fejlesztési részlegének egyik vezetőjét, aki 20 ezer jüan (3,090 dollár) fejében különböző, az iPad 2 borításával kapcsolatos dokumentumokat adott át neki. A MacTop az adatok birtokában több mint százféle, a táblagéphez illő védőtokot készített, és értékesített az interneten.

Xiaóra 18 hónapos letöltendő börtönbüntetést és 150 ezer jüanos bírságot szabtak ki; Linre 14 hónap börtön és 100 ezer jüanos pénzbüntetés vár; Hou egy évvel és harmincezer jüanos kártérítés megfizetésével úszta meg az ügyet.

A bíróság kedden hozta nyilvánosságra az ítéletet. Becslésük szerint a lopás közel 2,06 millió jüanos kárt okozott a Foxconnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.