Hirdetés
. Hirdetés

Elkapkodják a kétrétegű DVD-ket

|

A kétrétegű írható DVD iránti igény duplájára nőhet az idén, így a kéklézeres formátumháború nevető harmadikja lehet.

Hirdetés

Egy Tajvanon rendezett konferencián a japán BOC piackutató cég a kétrétegű (double layer), 8,5 gigabájtos DVD+R/-R lemezek iránti igény 122 százalékos növekedését jósolja 2007-re. A HD TV adások rögzítése iránti megnövekedett igény - a japánok szerint - a piaci keresletet a tavalyi körülbelül 90 millió double layer lemez után 200 millióra fogja felsrófolni.

Míg a globális piac az új generációs, kéklézeres szabványok irányába mozog, és a Blu-ray és HD DVD termékek között egyre kiélezettebb a harc, addig jelenleg mind a meghajtók, mind a nyersanyagok túl drágák. Nem világos, hogy ezek a technológiák mikor válhatnak népszerűvé - a Blu-ray és HD DVD nyersanyagok összértékesítésének piaci részesedését idénre is csak két százalék körülire jósolják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.