Hirdetés
. Hirdetés

Elkaszálták Oroszországban a Google-t

|

Az androidos mobilokra előtelepített appok miatt kell 6,75 millió dollárt fizetnie. Nem fog belerokkanni: egy óra alatt többet keres.

Hirdetés

A Google 6.75 millió dolláros pénzbüntetést kapott Oroszországban, amiért megköveteli a telefongyártóktól, hogy előtelepítsék alkalmazásait az Android-mobilokra. Az oroszországi okostelefonok és tabletek többsége Androidot futtat, és a Google helyi kereső-konkurenciája, a Yandex tavaly panaszt nyújtott be az amerikai cég ellen, amiért  visszaél pozíciójával. A büntetés önmagában nem súlyos -- a Google egy óra alatt több bevételt termel --, de a döntés azt mutatja, hogy Európában egyre több indulatot kavarnak a Google lépései.

A cég ellen az EU-hoz is több panasz érkezett a trösztellenes szabályok megsértése miatt, és az egyik szintén az előtelepített alkalmazásokra vonatkozik. A különbség csak az, hogy míg a keresések piacán Európa többi országában a Google-nak nincs komoly riválisa, Oroszországban a Yandex hatvan százalékot birtokol az ottani keresésekből. Vagyis a játék ott valóban vérre megy, és az orosz cég joggal tarthat attól, hogy a mobilok előretörésével a Google behozhatatlan előnyt szerez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.