Hirdetés
. Hirdetés

Elkelt a Nortel GSM-üzletága

|

Az Ericsson és a Kapsch veszi meg a januárban becsődölt Nortel GSM üzletágát.

Hirdetés

Az Ericsson 70 millió dollárt fizet a Nortel észak-amerikai GSM-üzletágáért, amelynek ügyfelei között találjuk az AT&T-t és a T-Mobile-t. Az osztrák Kapsch CarrierCom 33 millió dollárért jutott hozzá az Észak-Amerikán kívüli GSM-részleghez.

A kanadai Nortel Networks telekommunikációs nagyvállalat 2009 júniusában jelentette be, hogy gazdasági nehézségei és fizetésképtelensége miatt beszünteti működését és eladja üzletágait.

A Nortel eladásával eddig az Ericsson járt a legjobban, hiszen a korábban megvásárolt CDMA-üzletág és most akvirálandó GSM üzletág megszerzésével tovább erősítheti pozícióját.

A felvásárlást december 2-án még jóvá kell hagynia a bíróságnak is.

Egyébként a csődeljárás alatt álló vállalat a hétvégén az Ethernet-alapú hálózati technológiák gyártására szakosodott üzletágat is eladta, méghozzá 769 millió dollárért a Cienának

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.