Hirdetés
. Hirdetés

Elkészült a Visual Studio 2010 RC

|

Az MSDN előfizetői már letölthetik a Visual Studio 2010 és a .NET Framework kiadásra jelölt változatait.

Hirdetés

Jason Zander, a Visual Studio fejlesztői csapatának vezetője blogjában bejelentette, hogy elkészült a fejlesztői környezet és a .NET Framework kiadásra jelölt (RC) változata, amely az MSDN előfizetők számára már elérhető. A nagyközönség pedig február 10-től töltheti le a Visual Studio 2010 utolsó tesztverzióját.

 

vs2010.jpg


Az új Visual Studio a bejegyzése alapján nem sok funkcióval gazdagodott a legutóbbi béta kiadáshoz képest. A készítői ugyanis leginkább a teljesítmény javítására koncentráltak, amit korábban sok panasz ért, s ami miatt a Microsoft egy picit elhalasztotta az Visual Studio 2010 megjelenésének idejét. "A vásárlóink több esetben is panasszal éltek a második béta sebességét illetően, amely egyáltalán nem úgy teljesített, ahogy azt ők elvárták volna. A ma kiadott RC változatnál viszont javítottuk e hibát" - nyilatkozta a Neowin kérdésére a Microsoft szóvivője. Sőt a készítők korábbi blog-bejegyzése alapján e mellett javítottak a hálózati konfiguráció kezelésén, a hibakeresésen és virtuális környezetek támogatásán is.

A fejlesztési sarokpontok szerint az új Visual Studio e mellett teljes mértékben támogatni fogja a Microsoft legújabb megoldásait, így a Windows 7, a Windows Server 2008 R2, az Azure, az SQL Server, az Office 2010 és a SharePoint 2010 rutinjai is programozhatóak lesznek majd a segítségével. Valamint a Silverlight és a Windows Presentation Foundation (WPF) kezelése terén is várhatóak újdonságok.

A Visual Studio 2010 a Microsoft korábbi bejelentése szerint április 12-én jelenik majd meg, és négy változatban lesz megvásárolható. Az Ultimate kiadás MSDN előfizetéssel együtt újonnan 11924 dollárba (körülbelül 2,3 millió forint), frissítésként 3841 dollárba fog kerülni (673 ezer forint). A teljes Premium MSDN 5469 dolláros (1 millió forint), frissítése 2299 dolláros (444 ezer forint) áron lesz elérhető. Míg a Professional kiadásért MSDN előfizetéssel 1199 dollárt (231 ezer forint), MSDN előfizetés nélkül 799 dollárt (154 ezer forint) kell majd kifizetni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.