Hirdetés
. Hirdetés

Elkészült az SQL Server 2008 R2

|

A frissített adatbázis-kezelő leginkább az üzleti intelligencia terén hoz újdonságokat.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy elkészült az SQL Server 2008 R2 kiadásra jelölt változata (RTM), azaz a megoldás fejlesztői már nem finomítják tovább az adatbázis-kezelő szoftver kódját, a jelenlegi verziót küldik gyártásba. Az SQL Server legújabb kiadása csak R2 jelöltést kapott, azaz a Windows Server 2008 R2-höz hasonlóan készítői nem dolgozták teljesen át a rendszer alapjait, ám ez nem jelenti azt, hogy ne gazdagodott volna új funkciókkal. Sőt a skálázhatóság, az üzleti intelligencia megvalósítása, a platform integráció és a számítási felhő kezelésével kapcsolatban is tartogat újdonságokat.

 

 



Ezek közül leginkább az üzleti intelligenciára fókuszál, amelynek fontos eleme a memóriában futó oszloporientált adatbázis kezelő PowerPivot, amely több millió sor hatékony kezelését teszi lehetővé az Excel felületén keresztül. Segítségével a végfelhasználók is könnyedén manipulálhatják az SQL szerver hatalmas adattábláit, míg a rendszer üzemeltetői könnyen monitorozhatják és menedzselhetik a felhasználók által generált üzleti intelligencia tartalmakat. E mellett a szerver oldali megoldás több "önkiszolgáló BI" funkciót is kapott, amely jegyében az SQL Server 2008 R2 e funkciója is mélyen együttműködik az Excel 2010 (PowerPivot for Excel 2010) és a SharePoint Server 2010 (PowerPivot for SharePoint) szoftverekkel.

Fontos kiemelni még az SQL Server új törzsadatkezelő szolgáltatását, a Master Data Services-t, amellyel a felhasználók heterogén rendszerekből is kinyerhetik az adatokat, míg a megjelenő StreamInsight valós idejű adatmonitorozást biztosít. Az újdonságokról bővebben a termék oldalán olvashat.

Az SQL Server 2008 R2 ingyenes, csökkentett képességű Express kiadása már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról, míg a többi változat várhatóan májustól lesz elérhető. Így a Datacenter Edition is, amely akár 256 logikai processzort is képes kezelni. Egyedül csak a megoldás prémium kiadására - a Paralell Data Warehouse - kell várni, amely csak vassal együtt lesz megvásárolható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.