Hirdetés
. Hirdetés

Ellison: fantasztikus prémium

|

Az elmúlt napok nem hoztak fejleményt a BEA-Oracle ügyben, egyelőre mérsékelt nyilatkozatháború zajlik.

Hirdetés

Carl Icahn, a BEA Systems legnagyobb részvényese több ízben tett meglehetősen karcos nyilatkozatot a vállalat igazgatótanácsával szemben. A milliárdos befektető azzal vádolja a testületet, hogy megpróbálják kisiklatni a vállalat eladását, és követeli, hogy bocsássák a részvényesek szavazására az Oracle ajánlatát. Az igazgatótanács múlt héten válaszolt Icahn vádjaira.

Mint írták, "a BEA igazgatótanácsa és vezetősége nem ellenzi a vállalat megvásárlását. Ellenkezőleg, azon dolgozunk, hogy maximalizáljuk a vállalat értékét részvényeseink számára, beleértve a lehetséges eladását" - áll a közleményben. Valamint: "fontos, hogy ne legyen félreértés az igazgatótanács álláspontjával kapcsolatban. Ellenezzük, hogy a vállalatot részvényenként 17 dollárért adjuk el. Nem ellenezzük a vállalat eladását."

Néhány nappal később az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison is megszólalt, szintén a részvényesek szavazását szorgalmazva. "Az igazgatótanács javasolhatja a részvényeseinek, hogy szavazzanak az Oracle ajánlata ellen. De mindenképpen a részvényeseknek kell dönteniük a vállalat sorsáról" - mondta pénteken Ellison. A vezérigazgató szerint "fantasztikus prémium" ajánlat a részvényenkénti 17 dolláros ajánlat. A BEA igazgatótanácsa a 21 dolláros árat tartaná reálisnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.