Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk: az agyichipes majom boldog és videojátékokkal játszik

|

A világ leggazdagabb embere bejelentette, hogy újabb szintet léptek a Neuralinkkel, amelynek célja az ember és a mesterséges intelligencia eddig soha nem látott szimbiózisa.

Hirdetés

Elon Musk startupjának tesztlaboratóriumában éldegél egy, állítása szerint nagyon boldog majom, aki agyi implantátumának köszönhetően képes videojátékokkal játszani. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója vasárnap este ecsetelte rajongóinak a kizárólag meghíváson alapuló, beszélgetős közösségi Clubhouse oldalon tartott élő közvetítésében a Neuralink eredményeit.

"Van egy majmunk, akinek egy apró, vezetéknélküli implantátum van a koponyájában, ezáltal képest az agyával videojátékokat játszani" - állította. Mint mondta, nem látni, hogy hova van beültetve a chip, de az biztos, hogy a majom nagyon boldog" - tette hozzá. Utalt ezzel arra, hogy az érme méretű eszköz beültetése egy apró hegen kívül semmilyen nyomot nem hagy.

Hirdetés

Musk azt állítja, hogy a startupja rendelkezik a világ egyik legszebb majomlétesítményével, és tervei szerint ebben a paradicsomban fognak az állatok egymással úgynevezett mind-pongot játszani.

Mint ismeretes, tavaly nyáron malacokon mutatta be Elon Musk, mire képes az agyba ültetett okoseszköz. Ehhez bemutatott három, különböző stádiumban lévő malacot is, Joyce-nak nem ültettek be semmit, Dorothynak volt implantátuma, amelyet később eltávolítottak, Gertrude koponyájában pedig akkor már két hónapja volt kütyü. Musk szerint Dorothy jó példája annak, hogy a chip ki-be vehető/tehető, és kivétel után semmilyen maradandó nyoma nem marad.

A gamer majomról várhatóan egy hónap múlva jelenik meg a hivatalos videó.

A Neurolink chipje képes a neuronok és az okoseszközök közötti információ átadására. Az embereknél a fájdalmak, látászavarok ellen, valamint gerincvelő-sérülések esetén is segíthet a technológia, de általánosságban is hasznos lehet azoknak, akik szeretnének okoseszközöket az agyukkal irányítani. A tech-guru szerint míg rövid távon az agy/gerinc sérüléseinek kezelésében segíthet, addig hosszú távon az ember és a mesterséges intelligencia szimbiózisává emelkedhet.

Musk céljait sokan kritizálták, köztük az Egyesült Királyság egyik legjobb idegsebésze, Dr. Henry Marsh is, aki "mesének" nevezte a fejlesztési törekvéseket. "Nem mondom, hogy lehetetlen, de a jelenlegi idegtudományi és technológiai szintünk semmilyen módon nem teszi ezt lehetővé" - mondta Marsh az RT-nek még 2019-ben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.