Hirdetés
. Hirdetés

Előzött a Google Chrome

|

Immár a Chrome az Egyesült Államok harmadik legnépszerűbb böngészője. A Safari visszaesett.

Hirdetés

A webes forgalomelemző StatCounter friss jelentése szerint immár nem az Apple Safari az Egyesült Államok legnépszerűbb böngészője. A Google Chrome ugyanis leelőzte vetélytársát, egy kicsit megközelítve a második helyezet Firefox-ot és a piacvezető Internet Explorert.

 

 



A StatCounter adatai szerint ugyanis június végén a Chrome piaci részesedése a tengerentúlon 8,97 százalék volt, míg a Safari csak 8,88 százalékot tudott összegyűjteni. Összesített eredményük azonban még ahhoz is kevés, hogy megközelítsék a második Firefox-ot, amely 28,5 százalékkal rendelkezik, míg az Internet Explorer 52 százaléka egyelőre messzinek tűnik (habár utóbbi hatalmas előnye folyamatosan csökken).

A Chrome előzése nem meglepő, mivel az Egyesült Államokon túl, globális mértékben a Google böngészője már jó ideje lekörözte az Apple megoldását. Míg e tekintetben a Chrome 9,4 százalékos részesedéssel rendelkezik, addig a Safari csak 4 százalékon áll. A kettejük közötti különbségbe minden bizonnyal komolyan beleszámít, hogy míg a Safari csak 16 nyelven érhető el, a Chrome háromszor több lokalizált kiadást tud felmutatni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.