Hirdetés
. Hirdetés

Elrontja a wi-fi kapcsolatot a májusi Windows 10 frissítés

|

A hiba olyan rendszereken jelentkezik, amelyeken egy régi Qualcomm vezérlő fut.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft újabb hibát ismert el a Windows 10 May 2019 Update-ben, de ezúttal szerencsére mi magunk is könnyen orvosolhatjuk a bajt.

A tavaszi nagy Windows 10 frissítés terjesztése már javában folyik a Windows Update-en keresztül, de a Microsoft szerint az új OS-változat bizonyos gépeken elrontja a Wi-Fi kapcsolatot. A gondokat egy régi Qualcomm vezérlő okozza, és a hibát egyszerűen kijavíthatjuk, ha letöltjük a vezérlő friss változatát.

A cég szerint azokon az eszközökön, amelyeken a hibás Qualcomm vezérlő fut, egészen addig felfüggesztik a 1903 verziószámú Windows 10 telepítésének lehetőségét, amíg a szoftver frissítése meg nem történik. Bár az MCT (Media Creation Tool, vagyis adathordozó-készítő eszköz) segítségével elvileg kézzel is megvalósítható a májusi frissítés telepítése, a Microsoft ezt senkinek nem ajánlja a vezérlő-frissítés előtt.

Az új vezérlő letöltéséhez először az eszköz modelszámát kell meghatároznunk, majd ennek alapján megkeresni a szoftvert a gyártó webhelyén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.