Hirdetés
. Hirdetés

Elsivatagosodott az internet

|

A világhálón megtalálható weboldalak jelentős részét soha nem látogatják meg - vélik a Zscaler kutató.

Hirdetés

Az iNetCore számlálója alapján körülbelül 576 nap múlva elfogynak majd a jelenleg széles körben használatos IPv4 webcímek, amelyeknek már 92 százaléka foglalt. Mindez komoly fennakadást is okozhat a világháló működésében, ha a nagyobb szolgáltatók nem térnek át időben az IPv6-ra. A Zscaler friss felmérése szerint mindez azonban nem jelenti azt, hogy a zsúfolt internetet jól kihasználná az emberiség, hiszen a weboldalak többségét szinte soha senki sem látogatja meg - írja a PC Advisor.  

 

 

dpiweb1.jpg


Az IT-biztonsági cég 2009 második negyedévében több millió internet-felhasználó aktivitása alapján próbálta megrajzolni a web IPv4-es térképét. Az így megalkotott interaktív ábrájuk alapján jól láthatóvá vált, hogy az aktív zöld és a lefoglalt szürke mezők mellett a legnagyobb területet a fekete, elhagyatott területek foglalják le. Azon weboldalak, amelyeket a vizsgált három hónap alatt senki sem látogatott meg. Így a Zscaler mérnökeinek elgondolása alapján kimondható, hogy a web sötét oldala nagyobb, mint elsőre azt gondolnánk. Tele van olyan oldalakkal, amelyeket soha senki nem tekint meg, vagy ha igen, akkor is csak nagyon ritkán.

Kutatásuk szerint e mellett kimutatható, hogy centralizálódik az internet. A peremvidékek oldalait egyre ritkábban, míg a köztudatban lévő szolgáltatásokat egyre többet látogatjuk (például Facebook, Google).
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.