Hirdetés
. Hirdetés

Első lépés a felokosítás

|

Nem véletlenül kap egyre nagyobb figyelmet az Ipari Digitalizáció, vagy más néven az Ipar 4.0 minden gyártó cég életében, és ez természetesen az SAP vállalatirányítási rendszert használók esetében is így van.

Hirdetés

Hirdetés

A digitális átállás igényét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az S&T Consulting Hungary e témakörben végzett felmérésében a megkérdezett vállalatok 10-es skálán átlagosan 5,6-ra értékelték jelenlegi digitalizáltsági szintjüket.

           

Szabó Péter, az S&T Consulting nemzetközi rendszerintegrátor ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a magyar vállalatok egy részénél már rendelkezésre áll az alaptechnológia, amit "felokosítva" ráléphetnek az Ipari Digitalizáció útjára. Üzleti folyamataik nagy részét a legtöbben már beterelték SAP rendszerükbe, a megrendeléseket digitálisan követik, a karbantartásokat, leállásokat elektronikusan rögzítik, gépsoraik sok paramétert gyűjtenek a gyártási folyamatról. Hatalmas adatvagyonon ülnek, aminek lehetőségeit nem mindig használják ki. A megfelelő kommunikáció biztosításával, esetleg további szenzorok és mérések beépítésével, de még inkább különböző rendszereik összekapcsolásával, adataik automatizált feldolgozásával és elemzésével termelésük hatékonyságát jelentősen javíthatják. A kulcs a különböző adatok közötti korrelációk keresése, melynek segítségével megvizsgálható, mely adatok között van valamilyen erősségű kapcsolat, és ennek segítségével a megfelelő üzleti döntések meghozhatóak. Az SAP riportáló eszközei (például prediktív analízis) éppen ebben nyújtanak segítséget.

Nem szabad tehát elfelejteni, hogy az Ipar 4.0 nem az új okoseszközök beszerzésénél kezdődik, hanem a folyamatok átgondolásával, a meglévő eszközök jobb kihasználásával és az egész gyártási folyamatba, rendszerbe való integrálásával. Az S&T és a hasonló integrátorok segítenek rendszerekben gondolkozva, a gyártó cégek számára személyre szabottan kiválasztani azokat a módszereket, amelyekkel valóban hatékonyságnövelést lehet elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.