Hirdetés
. Hirdetés

Erdélyben nyit új gyárat a Nokia

|

Egy Kolozsvárhoz közeli faluban, Zsukon nyitja meg új gyárát a Nokia. A beruházás értéke 60 millió euró, a finn gyártó 500 új munkahelyet létesít.

Hirdetés

Ma írták alá a román fővárosban, Bukarestben az erdélyi Nokia gyár megalapításáról szóló szándéknyilatkozatot. Az erdélyi gyár a Nokia tizenegyedik mobiltelefon-üzeme lesz. A Kolozsvár melletti, Zsuk nevű faluban az építkezés 2007 tavaszán kezdődik, a termelés várhatóan 2008 első felében indul. 2007 végére a munkatársak száma előreláthatóan 500 fő lesz. Zsuk Kolozsvártól 18 kilométerre, a nemzetközi repülőtértől 10 kilométerre található.

A tervek részeként a Nokia egy ipari falu kialakítását tervezi a területen, lehetővé téve számos fontos beszállítójának és partnerének, hogy termelését a területre hozza.

Az esemény alkalmából kiadott sajtóközlemény szerint az új üzem létrehozására vonatkozó döntés egyrészt tükrözi a Nokia erős volumennövekedését világszerte, másrészt jelzi a Nokia készülékei iránti megnövekedett keresletet Európában, Közel-Keleten és Afrikában. Kolozsvárra a jól képzett munkaerő jelenléte, a mind kifelé, mind befelé meglévő logisztikai összeköttetések, a hatékonyság és a régióban lévő ipari hagyományok miatt esett a Nokia választása.

A Nokiának jelenleg kilenc országban tíz mobilkészülék-gyára van. 2006-ban a cég befejezte a mexikói Reynosában és a kínai Dongguanban lévő gyárainak bővítését, és növelte termelését chennai üzemében, Indiában is. A vállalatnak Európában Németországban (Bochum), Magyarországon (Komárom) és Finnországban (Salo) vannak további gyárai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.