Hirdetés
. Hirdetés

Eredeti másolat a múzeumból

|

A leghíresebb képekről digitális másolatot készítenek, ezt pedig egy hat tintaszínnel dolgozó HP DesignJet 5000-es nyomtatóval nyomtatják ki.

Hirdetés

A londoni British Gallery és a bécsi Kunsthistorisches Museum után a világon harmadikként a budapesti Szépművészeti Múzeumban nyílt meg POD (Print-on Demand) kioszk, ahol a látogatóknak néhány perc alatt elkészítik az általuk kiválasztott kép reprodukciós nyomatát. A Múzeum a leghíresebb képeiről nagyfelbontású szkenneléssel digitális másolatot készít, a látogató a kioszkban egy érintőképernyőn választhat közülük, amelyet ez után egy hat tintaszínnel dolgozó HP DesignJet 5000-es nyomtató néhány perc alatt kinyomtat.

A nyomat szín- és részletgazdagsága a nagyfelbontású szkennelésnek és nyomtatásnak köszönhetően sokkal jobb, mint a nyomdában készülő posztereké. Mint a megnyitás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a nyomtató pigment alapú tintákkal nyomtat, amelyek tartóssága és UV fényállósága évekre garantálja a nyomat minőségét. A vásárló kétféle méret (50×70cm vagy 60×90 cm) és kétféle hordozó - akvarellpapír és festővászon - közül választhat. A festővászonra készülő nyomatokat célszerű előre megrendelni a kioszkot üzemeltető Pigmenta Kiadótól. A Szépművészeti Múzeum POD kioszkjában a nyitáskor 36 kép közül lehetett választani, a kiadó és a Múzeum illetékesei szerint a kínálatot folyamatosan bővítik majd, a közelgő Van Gogh kiállításról hat kép lesz kinyomtatható.

Az akvarellpapírra készülő nyomatok ára 8900 (60×90cm) és 5500 (50×70cm) forint, a festővászonra készülők 10 900, illetve 6900 forintba kerülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.