Hirdetés
. Hirdetés

Érintőképernyő minden okostelefonban

|

Az ABI Research szerint az érintőképernyő ugyanannyira az okostelefonok jellemzője lesz, mint ahogy a wifi lapka ma már az.

Hirdetés

 

Érintőképernyő
Érintőképernyő

Az első generációs iPhone megjelenésekor az érintőképernyő csupán a felső kategóriás készülékek kiváltsága volt: az okostelefonok 7 százaléka rendelkezett ilyen kijelzővel 2006-ban. Azóta ez az arány drasztikusan módosult, és az Abi Research adatai szerint a 2010-ben az okos készülékek 75 százalékának érintésre érzékeny volt a kijelzője.

 

Szakértők szerint a gyártók többek között az érintőképernyőnek köszönhetik a okostelefonjaik népszerűségét: négy év alatt, 2006 és 2010 között, ez a piac 325 százalékkal bővült. A kutató cég előrejelzése szerint ez a kijelzőtípus az elkövetkező öt évben szinte általánossá válik: 2016-ra a készülékek 97 százalékában érintésre reagáló kijelző lesz.

A piaci dinamika szerint az egyes mobiltelefon kiegészítők először a magas kategóriás készülékekben jelennek meg, majd a tömeges termelés beindulásával és áruk csökkenésével a közepes és alacsonyabb kategóriás készülékekben is alapból benne leszne - így például ma elvétve találni fényképezőgép nélküli mobilt, a wifi lapka is nagyon sok telefonban megtalálható.

Ennek a fejlődési dinamikának megfelelően az érintőképernyő az alacsonyabb szegmensekben is megjelenik - igaz, itt először az olcsóbb, az egyszerre egy érintést kezelni képes kijelzők terjedhetnek el.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.