Hirdetés
. Hirdetés

Érkezik a Firefox 2.0 legelső kipróbálható változata

|

Közzétették a Firefox 2.0 webes böngésző fejlesztőknek szánt változatát, melyet elsősorban a háttér infrastruktúra tesztelésére szánnak. Ez a verzió számos új funkciót tartalmaz.

Hirdetés

A Firefox 2.0 Bon Echo alfa 1 változata kizárólag fejlesztői és tesztelői kiadás, amely például egyszerűsíti és megkönnyíti a webes előzmények és könyvjelzők használatát, a bővítmények kezelését, de jobban testre szabható lesz a beépített keresés, és több funkcióval bővül a böngészőfülek használata is.

A tesztverzióban még nem szerepel, de a végleges változatba bekerül majd az RSS olvasás szorosabb integrálása, a letöltött adatok (cache) sokrétűbb kezelése, valamint az adathalászat elleni (anti-phishing) eszközök fejlesztése is.
Teljesen új funkció lesz a Places elnevezésű tulajdonság, ezzel egy összefogott felületen keresgélhetünk a meglátogatott oldalak és könyvjelzők között, melyeket egyéni cimkékkel jelölhetünk meg, és a cimkék segítségével több csoportba is foglalhatjuk ezeket.

A böngészőfülek használata kibővül azzal, hogy minden fül bezárását visszavonhatjuk, és az újra megnyíló lapon ugyanazok az adatok jelennek majd meg, mint a bezárás előtt. Adatbiztonsági szempontból pedig fontos, hogy egyes, Mozilla által központilag letiltott bővítménytípusok nem lesznek telepíthetőek, így megoldódik a jelenlefi Firefoxokban leginkább kifogásolt "bárkitől bármit" elv.

A Mozilla közlése alapján nyáron várhatjuk a végleges változat megjelenését, melyet valószínűleg még több tesztváltozat előz meg. A legnagyobb szenzáció azonban az,hogy a fejlesztők már azt is közzé tették, hogy a Firefox 3 végleges változata 2007 legelején lesz letölthető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.