Hirdetés
. Hirdetés

Érkezik a színes Lightscribe

|

A TG Daily értesülései szerint a Hewlett-Packard még idén piacra dobná Lightscribe technológiájának színes változatát.

Hirdetés

Mindezt az eljárást támogató DVD írók használati útmutatójából következtették ki. A gyakran feltett kérdések szekcióban a "Lehetőség van színes borító létrehozására is?" kérdésre a válasz nem szimplán "Nem" - ehelyett ez áll ott: "A Lightscribe technológia jelenleg csak szürkeárnyalatos grafikák előállítására alkalmas. A fejlesztési stratégia részét képezik további lehetőségek is, habár ezekről egyelőre nincsenek pontosabb információk."

Az oldal szerint mindez a HP részéről nyílt szándékbejelentésnek minősül. A HP PR részlegét felkeresve azt a választ kapták, hogy még év vége előtt várhatóak az első színes Lightscribe DVD írók.

A LightScribe képes meghajtók egyetlen lézersugara nemcsak az adatokat égeti rá a lemez egyik felére, hanem képes szöveget és grafikát is égetni ugyanazon lemez másik oldalára, a címkeoldalra. Ezzel a technológiával nem kell többé kézzel feliratozni a korongot, nem szükséges külön speciális lemeznyomtató vagy ragasztott címke: a LightScribe képes CD/DVD lemezek felületére selyem simaságú feliratok, grafikák írhatók az optikai meghajtó lézersugarával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.