Hirdetés
. Hirdetés

Érkezik a Toshiba HD DVD felvevő

|

A HD DVD formátum valóban egyre inkább a rivális Blu-ray előtt jár: júliusban már felvevő egységgel gazdagodik a paletta.

Hirdetés

A Toshiba bejelentette, hogy hamarosan már felvételi lehetőséggel bővített HD DVD lejátszókat is forgalomba kíván hozni.

Az RD-A1 típusú készülék gyakorlatilag megegyezik a jelenleg piacon lévő DVD rekorderekkel azzal a különbséggel, hogy ez már HD minőségben képes anyagot rögzíteni. Mivel ez jóval nagyobb tárterületet igényel, így a gépbe épített merevlemezek összkapacitása egy terabájt (1024 gigabájt). Ez a mennyiség 130 órányi tévéműsor HD minőségben történő rögzítésére elegendő.

A kétrétegű, egyszer írható HD DVD-R lemezekre ugyanilyen minőségben 230 percnyi anyag rögzíthető. Az ilyen üres lemezek nagyjából 39 dollárba kerülnek most Japánban.

A készülék igen jó jellemzőkkel rendelkezik, képes ugyanis 1080p, vagyis 1080 váltottsoros felbontású videó rögzítésére. Pont ez az a lehetőség, ami hiányzott a Toshiba első HD-DVD lejátszóiból, s ez volt az egyik nagy adu ásza a konkurens Blu-raynek. Természetesen az RD-A1 ára igen borsos, nagyjából 3 467 dollár, jenről átszámolva.

Igaz ugyan, hogy Blu-ray rekorderek már tavaly év végén feltűntek a japán piacon, ám ezek még nem a végleges specifikációra épültek, így nem is érték el a tőlük elvárható minőséget. Korábban a Blu-ray lemezeket például különleges tokozással szállították, így az ezeket befogadó lejátszók nem is boldogulnak az új szabvánnyal, amely már csak a csupasz lemez használatát is lehetővé teszi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.