Hirdetés
. Hirdetés

Érkeznek az új 64 GB-os Flash diszkek

|

A Samsung által nagyon támogatott NAND Flash memória fejlődése egy újabb mérföldkőhöz érkezett: hamarosan kapható a 64 gigabájtos változat.

Hirdetés

Két évvel ezelőtt a 7200 fordulat/perces merevlemezek indultak hódító útjukra, idén debütált a merőleges rögzítési technológia, ami jóval nagyobb adatsűrűséget tesz lehetővé a tányérokon, s hamarosan boltokba kerülnek az első 64 gigabájtos NAND Flash memóriával szerelt adattárolók is.

A PQI bemutatta a Samsung által gyártott memória chipekből összeszerelt új tárolóit, amelyek SATA és IDE csatolófelületen egyaránt elérhetőek 2,5 hüvelykes kivetelben. A megjelenésük augusztusra várható, ám az áruk egyelőre ismeretlen.

Az új technológia ára egyelőre igen borsos, de számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, mágnesezésen alapuló merevlemezes megoldásokhoz képest. Az egyik ilyen a mozgó alkatrészek hiánya miatti jobb ütődés és rázkódás elleni védelem, illetve a teljesen hangtalan üzemeltetés. Mindezekből következik a hőtermelés kiküszöbölhetősége, illetve az energiafogyasztás csökkenthetősége. Emellett még az írási és olvasási sebesség is nagyobb.

A NAND Flash chipek ára rohamosan csökken, az ezzel szerelt termékek idén 540 millió dollárt hozhatnak, míg 2010-ben a piac már az évi 4,5 milliárd dollárt is meghaladhatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.