Hirdetés
. Hirdetés

Erősebb és energiatakarékosabb chipek az AMD-től

|

A gyártó olcsóbb, három- és négymagos laptop-processzorainak piacra dobásával teljesítmény és energiafelhasználás szempontjából is felzárkózhat az Intel mellé.

Hirdetés

Az Advanced Micro Devices (AMD) szerdán jelentette új mobil processzorainak piacra vezetését. A gyártó célja, hogy új, kedvező árú termékei révén technológiai szempontból felzárkózhasson a nagy konkurens Intel mellé, és lenyomja a laptop-árakat.

A vállalat új, a Phenom II vonalba tartozó processzorai három- és négymagos kivitelben kerülnek forgalomba. Az AMD vezetői szerint az új chipek architektúrája a laptopok teljesítményének növelése mellett a jobb energiafelhasználást is lehetővé teszi. ?A Phenom II chipeket 130-150, hamarosan piacra kerülő termékbe építhetik be: ez új rekord az AMD-nél" - jelentette ki Leslie Sobon, a cég marketingért felelős alelnöke .

A háromszor négy és kétszer három magos, 1,6, illetve 2,3 GHz-es processzorok 25 és 45 watt között fogyasztanak. A chipek olyan gyártók ebben a hónapban debütáló laptopjaiba kerülhetnek bele mint a Dell, a Hewlett-Packard és a Lenovo.

Az AMD alacsony feszültségű, ultravékony laptopokba szánt, egy és kétmagos, 1,3, illetve 1,7 GHz-es Athlon II Neo és Turion II Neo processzorait is bemutatta, amelyek 12 és 15 watt közötti fogyasztási mutatóval rendelkeznek.

Az AMD új laptop-chipjeinek piacra dobásával szeretne javítani ingatag piaci pozícióján és elhódítani az Intel partnereinek egy részét. Az IDC adatai szerint a cég 2010 első negyedében 12,1 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, ami a megelőző év hasonló időszakának 15 százalékos mutatójához képest kisebb mértékű visszaesést mutat. A laptop-processzor piacot továbbra is az Intel vezeti, amely az idei év első negyedévében mutatott 87,8 százalékos eredményével még a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 84,3 részesedésén is javítani tudott.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.