Hirdetés
. Hirdetés

Erősödik az internetes cenzúra Oroszországban

|

Felszólították a VPN szolgáltatókat, hogy szervereiket kapcsolják rá a médiahatóság hálózatára.

Hirdetés

Hirdetés

Az orosz média- és hírközlési hatóság,  a  Roskomnadzor arra utasított tíz VPN (virtuális magánhálózati) szolgáltatót, hogy szervereiket kapcsolják a hatóság hálózatához. Az ok: így akarják megakadályozni a felhasználói hozzáférést a tiltott helyekhez.

Aki a felszólításnak nem engedelmeskedik, annak blokkolják a szolgáltatásait.

A tíz szolgáltató közül legalább három - az IPVanish, a NordVPN és a TorGuardsay - azt mondja, hogy lekapcsolják oroszországi szervereiket, de továbbra is kínálják szolgáltatásaikat az orosz fogyasztóknak, ha azok el tudják érni az Oroszországon kívül elhelyezkedő szervereiket.  A moszkvai székhelyű Kaspersky viszont eleget tesz a parancsnak. A többi szolgáltató válaszát egyelőre nem ismerjük.

Az IPVanish szerint a lépés az oroszországi internetes cenzúra erősödését jelzi. Még 2017-ben született egy törvény, ami megtiltja a VPN-ek használatát a blokkolt webhelyek elérése céljából, de a hatóságok idáig nem erőltették ennek betartását. A jelek szerint ebben most változás állt be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.