Hirdetés
. Hirdetés

Erőszakos Windows 10 továbbfejlesztés miatt fizethet a Microsoft

|

Egy finn laptop-tulajdonos volt a kárvallott, akinek most komoly kártérítést ítélt meg a hatóság.

Hirdetés

Hirdetés

Bár a Microsoft már többször megígérte, hogy felhagy az erőszakos Windows 10 továbbfejlesztésekkel, még mindig nyögi a korábbi stratégia kínos következményeit.

A legújabb hír Finnországból érkezett, ahol a Microsoftot nemrég 1100 eurós kártérítésre kötelezték, amiért még 2016-ban egy Windows 8 laptopra a tulaj engedélye nélkül települt fel a  Windows 10.

A panaszos szerint a továbbfejlesztés nyomán használhatatlanná vált a térfigyelő kamerákat kezelő szoftvere, és rengeteg pénzébe került a rendszer újraélesztése.

Meglepő módon a Microsoft nem cáfolta az erőszakos továbfejlesztést, inkább azt próbálta bizonyítani, hogy az új OS nem tud kárt okozni az eszközben. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nem ellenőrizhet minden rendszerre telepített alkalmazást.

A felhasználó háromezer eurót követelt, de végül be kellett érnie az egyharmadával.

A Microsoft az eset óta egyébként átdolgozta a Windows 10 frissítések rendszerét, és az erőszakos telepítések többé nem képezik részét az OS terjesztési stratégiájának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.