Hirdetés
. Hirdetés

Erőtlenek az iPad-riválisok

|

Csak 1,2 millió iPad-gyilkos fogyott idén az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Az NPD Group piacelemző cég adatai szerint 2011. januártól októberig csupán 1,2 millió iPad-versenytárs táblagép talált gazdára. Ezzel mindösszesen 700 millió dolláros forgalmat generált az USA piacán a számos Apple ellenfél az Android, WebOS és egyéb operációs rendszereket futtató táblagép típussal. Összehasonlításként, csak márciusban az Apple iPad 2-ből 2,4 milliót adtak el.

 

 

 

 

Nagyon megkavarta a piacot a HP WebOS-es táblagépe, a TouchPad. A 99 dolláros végleárazás hatására a HP vitte a nem almás táblák piacának 17 százalékát, egy százalékkal megelőzve a Samsung Galaxy Tab-et, akit 16 százalékos szeletet hasított ki magának. Az Asus 10, a Motorola és az Acer 9 százalékot mondhat magáénak az USA táblagép piacából. Az NPD a kiskereskedelemben ténylegesen eladott számokat vette alapul kimutatásához.

 

Attól persze még nincs okuk a gyártóknak panaszra, hogy nem sikerült beérni vagy megelőzni az Apple-t, a 700 millió dolláros piac sikernek számít így is. Érdekes, hogy az Apple iPad 2 anélkül ért el hatalmas sikert, hogy jelentősen túllépett volna az első generációs iPad képességein, teljesítményét megnövelték és kamerát is kapott (olyat, amilyet), de sem Retina megjelenítővel, sem 4G-vel nem szerelték fel.

 

 

 

 

Azért még nincs vége az évnek, tovább szépíthetnek az ellenfelek a karácsonyi szezonban. Ráadásul csak most lépett színre az Amazon Kindle Fire táblája, mely megeshet, hogy minden várakozáson felüli erővel rendezi majd át a piacot. Meglátjuk.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.