Hirdetés
. Hirdetés

ERP sérülékenységeket keres az X1

|

Az Onapsis X1 elősegíti az SAP-rendszerekben lévő rések és megfelelőségi hibák feltárását.

Hirdetés

Az informatikai biztonság egyik sok kihívást rejtő területének a vállalatirányítási rendszerek (ERP) védelme számít. Mivel ezek az alkalmazások a szervezetek egészére jelentős hatással vannak, ezért az azokban fellépő problémák komoly fennakadásokat okozhatnak a cégek életében. Ha pedig ERP-t érintő biztonsági incidens következik be, akkor a károk nagysága jelentősen fokozódhat. E rendszerekben tárolt értékes adatok illetéktelen kezekbe kerülése jogi problémákat vonhat maga után, és a hírnéven esett csorbát sem mindig lehet egyszerűen kiköszörülni.

 

 



Az Onapsis cég legújabb megoldása az ERP-k üzemeltetői számára igyekszik megkönnyíteni a biztonsági feladatok elvégzését. A célja, hogy a külső tanácsadói tevékenységek által jelentett költségeket bizonyos mértékig csökkentve mérsékelje a védelemre fordított kiadásokat. Az X1 névre keresztelt termék jelenleg az SAP alkalmazásait képes górcső alá venni, és számos teszt végrehajtása után jelezni a biztonsági réseket.

Az X1 tehát alapvetőn az SAP különféle összetevőinek sérülékenységei után kutakodik. A sebezhetőségekre vonatkozó információkat tartalmazó adatbázisa folyamatosan frissül, így ha egy újabb biztonsági résre derül fény, akkor képes annak kimutatására. A biztonsági feladatok elvégzését olyan javaslatokkal, illetve frissítésekkel összefüggő ajánlásokkal is segíti, amelyek révén az egyes hibák által jelentett kockázatok csökkenthetővé vagy megszüntethetővé válhatnak.

Az X1 további fontos célja, hogy támogassa a folyamatosan szigorodó megfelelőségi követelmények betartását. Ennek megfelelően képes kimutatni azokat a rendellenességeket, amelyek a PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) esetében kezelendőek. Emellett arra is alkalmas, hogy az előre definiált, vállalati biztonsági szabályoknak való megfelelőséget ellenőrizze az ERP-k átvizsgálásával.

Onapsis tervei szerint a jövőben a támogatott ERP alkalmazások köre bővülni fog. Az X1 várhatóan az Oracle, a Siebel és a PeopleSoft vállalatirányítási rendszerekkel is kompatibilis lesz.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.