Hirdetés
. Hirdetés

Erre varrjál gombot, Microsoft: levegőben ír az Apple stílusa!

|

Az új eszköz 3D alkalmazásokban kaphat helyet, de a virtuális valóságban is jól jöhet.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft rengeteget fektetett a modern íróvessző kifejlesztésébe, és a Surface Pen a bizonyítéka, milyen hatalmas lehetőségeket rejt ez a kis segédeszköz az érintőképernyők világában. Az Apple azonban, amelynek Apple Pencil néven szintén megvan a maga stílusa, most valami igazán újszerűvel rukkolt ki.

A cég legújabb szabadalmi bejelentése hivatalosan egy olyan megoldásról szól, amely nem elektronikus felületen képes tartalmat létrehozni, de a jelek szerint ez egy olyan eszköz, amivel bármilyen felületre, akár még a levegőre is írni lehet.

Egy rajz a szabadalmi leírásból.

Szakértők szerint egy ilyen eszközt a 3D alkalmazásoktól a virtuális valóságig (VR) sok helyen lehetne használni.

A szabadalmi leírás szerint a stílussal végzett mozdulatokat szenzorok vagy kamerák közvetítik, és ez is arra utal, hogy a VR-ban lehet fontos szerepe az új íróvesszőnek, amely az Apple jövendő eszközeiben kaphat helyet.

Persze egy szabadalom még nem garancia rá, hogy a stílusból tömegtermék lesz, de mindenesetre sokat elárul arról, milyen irányban gondolkodik az Apple.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.