Hirdetés
. Hirdetés

EuroOffice: teljes értékű Office olcsón

|

Egy olcsóbb rendszer jobb nyelvi támogatással és szabványos állományformátummal, akár többnyelvű környezetbe.

Hirdetés

Hazánkban szinte kizárólagos a szoftveróriás irodai alkalmazásának használata, ám nem mindenütt van ez így. Az ingyenes fő ellenlábas, az OpenOffice.org (erre épül az EuroOffice 2008 is) a német versenyszférában 8%-os részesedéssel bír, Kínában évi 35%-al nő használati aránya, Brazíliában és Indiában pedig elsöprő arányban használják most is a kormányzati szervek.


Az OpenOffice a 2006-ban ISO szabvánnyá minősített Nyílt Dokumentum fájl-formátumot (ODF) használja, melyet bárki alkalmazhat szoftvereiben. Az Össz-Európai Elektronikus-kormányzati Szolgáltatások Bizottsága kifejezetten ajánlja a nyílt, nemzetközi szabványban rögzített fájl-formátumok használatát és számos országban számolnak be az átállással kapcsolatban pozitív tapasztalatokról.


Keresztút: a kezelőfelület


Meglehet, hogy nem csak egyszerűsítés, hanem az elkülönülés igénye is vezérelte a Microsoft Office 2007 új felületének kifejlesztését, mely gyökeresen különbözik az előző változatok felületétől és persze az OpenOffice-tól is. Innentől kezelhetőségben nem magától értetődő az áttérés a két rendszer között.
Az EuroOffice 2008 alapvetően megmaradt az OpenOffice menüelrendezésénél és működésénél, de adaptív felületet kapott. A kiterjesztés igyekszik a felhasználó munkaszokásait elemezve megkönnyíteni a funkciók elérését. A ritkán használt menüpontokat nem eltünteti, hanem összezsugorítja, a gyakran használtakat és az éppen kurzor alatt lévőt pedig nem, a nagyítás mértéke és az időzítés állítható. Hasznos segítség, de a zsugorítás csak nagybetűs (Large Font) Windows beállításokkal használható ki jól.

 

 

adaptiv_.jpg

 


Két nyelv helyett sokkal több


Az OpenOffice.org 2.3 magra épülő EuroOffice 2008 Pro hozza magával az ingyenes változat minden képességét és extrákkal egészíti ki azt. Nem csak a magyar nyelvi szótár jár a programhoz, hanem angol, német, francia, olasz, lengyel és spanyol elválasztó- és helyesírás ellenőrző is, a MorphoLogictól. Magyar nyelven nyelvhelyesség ellenőrzőt és szinonima szótárt is tartalmaz és a szerződés minták nyelve is magyar.

 

szotar_.jpg

 

 

nyelvek_.jpg
Az EuroOffice professzionális szótár is megtalálható a csomagban, mely egy ügyes eszköztárként hathatósan segítheti munkánkat. Magyarról német, francia, angol, olasz és holland nyelvekre és vissza fordíthatunk szavakat, lehullómenüből kikeresve a legmegfelelőbb fordítást. Angolról még spanyolra és vissza is dolgozhatunk az alapkészlettel. Más szótárak anyagát is képes felhasználni ez a bővítés, például a FreeDict szótárait is.

 

 

 

 

euromap_.jpg

 


Az optimalizáló (EuroOffice Solver) segítségével lineáris, nem lineáris és quadratikus feladatok (például logisztikai problémák) oldhatók meg, ismeri a Magyar Módszert is. Az EuroOffice Map Chart modul térképdiagrammok készítését teszi lehetővé, részletes adatokat tartalmaz Európa országairól és megyéiről, hazai viszonylatban pedig a településekről is. A diagram -- lévén EuroOffice Draw objektum -- utólag tetszés szerint átszerkeszthető.

Néhány területen azért lemaradással küzd a program. Tapasztalataink szerint lassabban üzemkész, mint a fő versenytárs, még a gyorstöltő használatával is. Adatbázis kezelője (akár az OpenOffice alapé) pedig elmarad tudásban, használhatóságban a fő rivális Access-étól, de egyéb moduljai nagyon is versenyképesek. A nyelvi eszközök, szótárak bőségében jócskán elöl jár a program, ezért többnyelvű munkához nem csak alacsonyabb ára miatt, hanem extra tudása miatt is alkalmasabb. A névjegyben a kétnyelvű változat ára szerepel letöltve, egy éves támogatással, de a program hét nyelvű dobozos kiadása is megvásárolható 30 000 Ft-ért. Az EuroOffice 2008 professzionális szótárt, solvert, valamint helyesírás- és nyelvhelyesség ellenőrzőt nélkülöző változata ingyenesen letölthető illetve megtalálható DVD mellékletünkön.

 

kiterjesztesek_.jpg

 


Névjegy


Termék: EuroOffice 2008

Forgalmazó: MultiRáció

Ár: 12 900 Ft

Web: katt ide

 

Adatok

 

Writer, Calc, Impress, Draw és Base modulok

Map Chart térképdiagramm készítő

Dictionary professzionális soknyelvű szótár

Solver optimalizáló és feladatmegoldó

Magyar és angol nyelvi változatok

Linux és Windows telepítő

 

Értékelés

 

dijak_2008_ajanlat_.jpg

EuroOffice 2008

Előny: Kiváló nyelvi támogatás, használható extrák, szabványos dokumentumformátum

Hátrány: Viszonylag lassú működés, kezelhetőségben elmaradott adatbázis kezelő

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 5

Ár/Érték: 5


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.