Hirdetés
. Hirdetés

EuroSkills - Verseny 2007

|

Az év egyik legnagyobb informatikai versenye indul a Microsoft és a Cisco szervezésében. A jelentkezési határidő: szeptember 21.

Hirdetés

A Microsoft Magyarország és a Cisco Magyarország, együttműködésben a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel informatikai versenyt szervez 16-24 éves, középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákok és hallgatók számára EuroSkills - Verseny 2007 néven. Az eseménysorozat egy nagy nemzetközi megmérettetéshez is kapcsolódik, mivel egyben a Rotterdamban megrendezendő EuroSkills 2008 nemzetközi szakképzési verseny "Office Team Challenge", azaz Irodai Csapatmunka kategóriájának hazai selejtezője is. A verseny e kategóriájában a feladat egy induló (kis)vállalat informatikai rendszerének megtervezése, kiépítése, illetve hatékony működtetése.

Az EuroSkills - Verseny 2007 alaptematikája egy elképzelt, most induló kis- és közepes vállalkozás mindennapjai köré csoportosul. A versenyző csapatoknak a cég irodai informatikai rendszerének tervezésével, kialakításával és működtetésével kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk. A csapatoknak két szakmai területen kell megfelelniük: az "informatikai hálózati rendszer-üzemeltető" szakembereknek az iroda informatikai hálózatát kell megtervezniük, kiépíteniük és üzemeltetniük, míg az "irodavezető/irodai titkár" csapattagoknak egy modern informatikai és kommunikációs eszközökkel felszerelt iroda teljes körű vezetését kell ellátniuk.

Az elődöntőben a csapatok a vállalkozás információs technológiával támogatott adminisztrációs rendszerének megtervezésével és dokumentálásával szállnak versenybe. A középdöntő során az elődöntőben felvázolt feladatokat kell részletesebben kidolgozni, illetve online tesztet és szimulációs feladatok kell megoldani. A döntőben helyszíni, gyakorlati feladatok várják a csapatokat, amelyek magukba foglalják egy kis hálózati rendszer kialakítását, illetve egyéb rendszergazdai és irodai feladatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.