Hirdetés
. Hirdetés

Ezek a legnépszerűbb programozási nyelvek

|

Második hónapja vezeti a listát a C programozási nyelv, amely a több mint öt évig topon tanyázó Javát taszította le a trónról.

Hirdetés

A Tiobe-féle programnyelv-népszerűségi index szerint a C programozási nyelv vezeti a listát immár két egymást követő hónapban, a 2019 júniusában még csupán a 38. helyen álló Rust nyelv, a Mozilla projektje pedig végre bekerült a top 20-ba 0,64 százalékos minősítéssel.

Hirdetés

A Tiobe indexet úgy állítják össze, hogy egy algoritmus segítségével megvizsgálják az egyes programozási nyelvek előfordulási gyakoriságát a népszerű internetes keresőszolgáltatásokban. A Rust előrelépése a Tiobe indexben rögtön azután következett be, hogy a nyelv a "legjobban szeretett" minősítést kapta a Stack Overflow éves fejlesztői felmérésében.

A 2020. júniusi Tiobe indexet a C nyelv vezeti, amely májusban taszította le az élről a több mint öt esztendőn keresztül ott tanyázó Javát.

The Tiobe index top 10-es listája:

  1. C (17,19 százalék)
  2. Java (16,1 százalék)
  3. Python (8,36 százalék)
  4. C++ (5,95 százalék)
  5. C# (4,73 százalék)
  6. Visual Basic (4,69 százalék)
  7. JavaScript (2,27 százalék)
  8. PHP (2,26 százalék)
  9. R (2,19 százalék)
  10. SQL (1,73 százalék)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.