Hirdetés
. Hirdetés

Ezért szívja le az akkut a Facebook app

|

Elismerte a Facebook, hogy túlságosan sokat fogyaszt a mobilalkalmazása, és meg is találta az okokat.

Hirdetés

Ari Grant, a Facebook menedzserének tájékoztatása szerint az iPhone-okon gondot okozó probléma egyik oka a programkódolás a hibája, amelynek eredményeképpen ismételt és felesleges feldolgozásra kényszerül a mobil eszközök processzora, és ez többlet energiafogyasztással jár. A másik energiafogyasztást növelő probléma az audiolejátszás során keletkezik: ha valaki kilép a Facebook appból miután megnézett egy videót, az audió modul gyakran megnyitott állapotban marad, s úgy tesz, mintha az app teljesen levett hangerővel játszana le audiótartalmat. A Facebook app gyakorlatilag nem csinál semmit, mégis fogyasztja az energiát, mivel készenléti állapotban van. A ma kiadott változat javít ezen a helyzeten, de tovább dolgoznak a problémák megoldásán, hogy még hatékonyabb legyen az energiafelhasználás.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.