Hirdetés
. Hirdetés

Ezzel a bővítménnyel biztosra mehetünk a YouTube-on

|

A szoftver képernyőfotókra cseréli a videókhoz mellékelt kattintásvadász miniképeket.

Hirdetés

Hirdetés

A YouTube-on öldöklő harc folyik a megtekintésekért, és a feltöltők sokfajta trükköt bevetnek a statisztikák javítása érdekében.

Ezek közé tartozik az a módszer is, hogy olyan átverős fotókat mellékelnek a videóikhoz, amelyek semmilyen kapcsolatban nem állnak az anyag valódi tartalmával, viszont a lejátszás gombon való kattintásra ösztönzik a látogatókat.

A Google nem tiltja ezt a technikát, és idáig nem is nagyon tudtunk ellene mit tenni. Most viszont megjelent egy bővítmény, amely a Google Chrome-ban és a Mozilla Firefoxban is megoldja a problémánkat.

A Clickbait remover for YouTube nevű kis szoftver meglehetősen egyszerű módszerrel kezeli a bajt: a videóhoz felrakott miniképet kicseréli egy olyan képkockára, amit az anyagból másol ki. Vagyis egy képernyőfotót kapunk a videóból, így nem veszünk zsákba macskát a kattintással.

A bővítmény ezenkívül a hatásvadász tipográfiájú YouTube címek kis és nagybetűit is rendbe szedi, és azt is beállíthatjuk benne, hogy a video elejéről, közepéről vagy végéről vegye ki a képernyőfotót.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.