Hirdetés
. Hirdetés

Facebook-ot lop a magyar?

|

Elindult a sokadik hazai közösségi oldal. A fejlesztőknek kicsit beakadt a Facebook, s ambiciózus tervekkel igyekszenek meghódítani a piacot.

Hirdetés

A windo.hu, nem kevesebbet állít magáról, mint hogy jobb, mint az iWiW, a myVip, vagy a Facebook. Megnéztük, mivel is tudhat többet egy hazai trónkövetelő a legnagyobbaknál is. Őszinte leszek, semmiben. A fejlesztők nagy elánnal lemásolták a Facebook arculatát és még az árnyalatokon sem változtattak.

A funkciók unalmasak, és meg sem közelítik a nagyobb versenytársak színvonalát. Sajnos semmiféle közvetlen elérést nem találtunk a készítőkhöz, akik gondosan még a copyright feliratot is ugyanott helyezték el, ahol a nagy előd Facebook.



Nem igazán gondolom, hogy egy más jól működő szolgáltatásnak versenytársa lehet valami, ami konkrétan lemásolja a konkurencia oldalát. Azt sem hiszem, hogy értelme van elindítani egy olyan közösségi szolgáltatást, amiben konkrétan egyetlen saját ötlet sincs. Azt meg a legeslegkevésbé érzem szerencsésnek, hogy mindezt valaki úgy hirdeti, hogy bárminél is jobb.

Nem tartom bosszantónak, ha egy induló vállalkozás szeretne híres lenni, de az kevéssé érthető, hogy valaki miért másolja le a Facebook arculatát és teszi rá a saját copyrightját. Ez nem csak nagyképűség, de arcátlanság is.

Az oldal egyébként különösebben szót sem érdemelne, a felhasználók valószínűleg a Google kampány ellenére is kevesen látogatják a most megnyitott windo.hu-t. Egyébként a regisztrálás után gyakorlatilag az oldal iránti kíváncsiságot le is töri az egyértelmű Facebook koppintás. Nem jósolok nagy jövőt a hazai Facebook klónozók akciójának, s gyanítom a Facebook jogászai már fogalmazzák a törlésre vonatkozó felszólítást, hiszen a copyright nemzetközi szinten ismert jogvédő eszköz. Ha a fejlesztőknek ez nem tűnt volna fel senki sem próbált még egy már működő sikeres terméket teljesen lemásolni, s a Nanta Farancs és a Kola Loka sem lenne sikertermék a hazai üzletekben, főképp jogi okokból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.