Hirdetés
. Hirdetés

Fájlfeltöltő céget vásárolt a Nokia

|

Kép-, videó- és fájlfeltöltő szolgáltatót vásárolt a Nokia. A kis céggel a mobiltelefonos képfeltöltést erősítenék.

Hirdetés

A Twango cég egy olyan kis seattle-i garázscég, amely 10 emberrel működik, és az alapító házának pincéjében dolgozik a csapat. Első sajtóközleménye 2006 októberében született, a szolgáltatás indulásáról adtak hírt: nemcsak képek és videók feltöltését ajánlották, hanem bármilyen más médiáét, amit mással meg szeretnénk osztani. A szolgáltatás érdekessége - és ez az, amiért a Nokia megvásárolta -, hogy az adott e-mail címre küldött fájlokat - mobiltelefonról is - automatikusan feltölti a regisztrált felhasználó tárhelyére.

twango.jpg

A Nokia vásárlás előtt 75 különböző céget nézett meg - ismertette Gerard Wiener, a Nokia multimédia csoport felvásárlásokért felelős alelnöke. Azért is esett a választás a Twangóra, mert alapítói volt Microsoft alkalmazottak, elkötelezettek a fényképészet iránt, és jól ismerik az internetes szolgáltatásokat.

A Twango felel majd a szolgáltatás további fejlesztéséért, amit sokkal nagyobb sebességre kapcsolnak: az új tulajdonos több új munkatársat tervez felvenni, kiköltöznek a pincéből egy normális irodába. Az hogy mennyivel bővítik a csapatot, hogy mennyiért vásárolták meg a céget nem árulták el.

Az elmúlt pár évben a Nokia több tartalomszolgáltatót vagy szolgáltatót vásárolt fel. Például megvette a Loudeye nevű ugyancsak seattle-i céget, ami digitális zeneszolgáltatást épített ki, a Gate5 nevű német térképcéget. A mostani felvásárlás is a Nokia stratégiájának része, melynek célja többféle tartalomhoz, információhoz és emberekhez való kapcsolódási csatornát kínálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.